Over CentraM
CentraM biedt via haar Huizen van de buurt (integrale) maatschappelijke dienstverlening aan voor bewoners van stadsdeel Amsterdam Centrum.


Context van de functie
De sociale wijkteams van CentraM stimuleren en ondersteunen vanuit een wijkgerichte aanpak bewoners voor wie actieve deelname aan de samenleving niet vanzelfsprekend is. Daarnaast faciliteren en stimuleren zij actieve buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten voor een ander en/of de buurt. Het sociaal wijkteam bestaat uit sociaal werkers met expertises.

De taken van het team bestaan uit hulpverlening, informatie en advies, signalering, preventie, netwerkuitbreiding, coördineren van hulp en dienstverlening en individuele (in sommige gevallen groepsgerichte) psychosociale begeleiding. Onderliggende gedachte is dat de teams een bijdrage leveren aan het vergroten van het probleemoplossend vermogen van bewoners en dat bevorderd wordt dat zij ook gebruik maken van hun eigen netwerk en andere voorziening en instellingen in de buurt.

 

Wat houdt de functie in?

Je gaat je richten op hulpverlening aan cliënten in het werkgebied van CentraM. Je zult worden ingezet bij de inloopspreekuren en telefonische bereikbaarheid. Daarnaast leg je contacten met buurtbewoners en netwerkpartners uit de buurt om hen bekend te maken met de activiteiten van het sociaal wijkteam en om eventuele samenwerking tot stand te brengen. Tot slot heb je een belangrijke regierol binnen de keten van hulpverleners in de buurt.

 

Je komt in aanmerking voor de functie als je beschikt over

  • een afgeronde HBO opleiding (MWD of vergelijkbaar)
  • kennis van de sociale kaart en het zorgnetwerk, dan wel in staat bent je daar snel op in te werken
  • kennis van- en inzicht in de doelgroep en de ontwikkelingen in de maatschappij
  • globale kennis van – en inzicht in wet- en regelgeving met betrekking tot (zorg)voorzieningen
  • globale kennis op sociaal juridisch terrein
  • de mogelijkheid om eens per week een vroeg avondspreekuur te draaien
  • de mogelijkheid om op vrijdag te werken

 

Wie ben jij?

We hebben behoefte aan iemand die al een tijdje ‘meeloopt’ in het sociaal werk; een stevige allrounder die flexibel inzetbaar en stressbestendig is. Je bent een netwerker en weet je zowel in de formele als de informele netwerken te bewegen.

Je bent een goede luisteraar en zoekt de vraag achter de vraag. Je bent in staat mensen aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en je gaat op zoek naar de kwaliteiten van mensen. Je communiceert helder, begrijpelijk en bondig en schroomt niet om op mensen af te stappen. Bovendien heb je het vermogen knelpunten te onderkennen en aan te pakken.

 

Wij bieden

Een veelzijdige functie binnen een prettig team. De functie is ingedeeld in schaal 8, met een minimum van € 2.592,- en een maximum van € 3.624,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Het betreft een functie voor bepaalde tijd, voor de periode van één jaar (tot 1 januari 2020). De pensioenopbouw vindt plaats bij het pensioenfonds voor Zorg en Welzijn en daarnaast bouw je maandelijks een individueel keuze budget op van ongeveer 18,5% van je salaris en een loopbaanbudget van 1,5%.

 

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten.

 

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met sociaal werker Annet Peters. Annet is bereikbaar op nummer 06 16 02 59 81. Je motivatie en uitgebreide CV kun je sturen naar: annet.peters@centram.nl.

Doe dit vóór 16 februari 2019!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.